CORUL ȘI ORCHESTRA CONSONANTIS

DIRIJORI - SOLIȘTI

Dirijori

Răzvan Nemeș – dirijor

Silviu Bratu – dirijor cor

Soliști:

Amalia Preda – sopran

Ovidius Șiclovan – tenor

Radu Cîmpan – tenor

Ruben Mureșan – tenor

Beniamin Pop – bas/bariton

Ruben Ciungan – bariton

COMPONENȚa orchestrei

Paul Sârbu  –  Concert maestru

Paula Souca

Flaut Piccolo

Lorena Anistoroaei

Flaut 1

Cozmin Demian

Flaut 2

Oana Cristina Avram

Oboi 1

Dina Văsar

Oboi 2

Daniel  Berengea

Clarinet 1

Andrei  Dunca

Clarinet 2

Cătălin Lup

Fagot 1

Cristian Avram

Fagot 2

Gavriil  Cupşa

Corn  1

Iulius  Mecea

Corn   2

Gabriel Gyarmati

Trompetă 1 – șef de partidă

Iosif Sătmărean

Trompetă 2

Iosif Anistoroaei

Trompetă 3

Emanuel Dombi

Trombon 1

David Avram

Trombon 2

Emanuel Grigore Roman

Tubă

Dorin Pop

Percuţie- șef de partidă

Anda Bogdan

Percuţie

Călin Lup

Percuţie

Patricia Stroia Percuție
Ovidiu Lup Pian
Paul Sârbu Vioară 1 – concert maestru
Dariu Cifor Vioară 1
Ana Meseșan Vioară 1
Patricia Harasemiuc Vioară 1
Corina Lupu Vioară 1
Doroteea Ciupe Vioară 1
Andra Bujor Vioară 1
Casiana Horopciuc Vioară 1
Ioana Pop Vioară 1
Teodorian Popa Vioară 1
Angela Gherasim Vioară 2 – șef de partidă
Manuela Lupu Vioară 2
Ancuța Ciupei Vioară 2
Debora Ungureanu Vioară 2
Ludmila Lungu Vioară 2
Dora Lăpuște Vioară 2
Diana Haiduc Vioară 2
Otilia Marița Vioară 2
Rahela Cozma Violă – șef de partidă
Flavius Ignat Violă
Corina Poruț Violă
Alina Stăvar Violă
Estera Anistoroaei Violă
Daniela Jula Violă
Octavian Lup Violoncel – șef de partidă
Daniel Demian Violoncel
Cornelius Zirbo Violoncel
Eleonora Bordânc Violoncel
Anca Demian Violoncel
Paul Lenart Contrabas – șef de partidă
Darius Dascăl Contrabas
Adrian Muntean Contrabas
COMPONENȚA CORULUI

Adelina Benteu

Sopran

Adina Dombi

Sopran

Amalia Preda

Sopran

Ana Ciurariu

Sopran

Anca Lorena Crăciunescu

Sopran

Andreea Crișan

Sopran

Andreea Bonțe

Sopran

Bianca Raț

Sopran

Camelia Grigoraș

Sopran

Corina Ile

Sopran

Emanuela Prip

Sopran

Emanuela Sighiartău

Sopran

Georgiana Creța

Sopran

Giulia Șandor

Sopran

Ioana Priscila Tincu

Sopran

Julia Kelemen

Sopran

Ligia Bodog

Sopran

Linda Ianchiș

Sopran

Maria Duțu

Sopran

Paula Șandor

Sopran

Paula Souca

Sopran
Adelina Savencu Alt
Andreea Lupu Alt
Carmina Bratu Alt
Estera Crișan Alt
Evodia Bodi Alt
Ioana Gădălean Alt
Lenuța Mandici Alt
Miriam Adina Bârle Alt
Rebeca Chiru Alt
Rebeca Verioti Alt
Rut Șuteu Alt
Tabita Suldac Alt
Bogdan Anghel Tenor
Ciprian Nicola Tenor
Daniel Moțocan Tenor
Liviu Botea Tenor
Ovidius Șiclovan Tenor
Radu Cîmpan Tenor
Romulus Mocan Tenor
Vlăduț Vălean Tenor
Adrian Burdețiu Bas
Amos Vesa Bas
Beniamin Pop Bas
Bogdan Chira Bas
Călin Vlasin Bas
Cristian Pop Bas
Dumitru Bojonca Bas
Gelu Cadiș Bas
George Stamate Bas
Onișor Rodilă Bas
Ruben Ciungan Bas

POVESTEA NOASTRĂ

Proiectul Consonantis a început timid cu aproximativ un an in urmă, când, împreună cu studenţi creştini de la Academia de Muzică ,Gheorghe Dima”, am pus bazele unui cor de cameră. Aveam dorinţa să cântăm împreună, aveam partiturile şi… vocile. Aşa că am început să ne formăm sunetul de ansamblu coral prin multe repetiţii, să ne omogenizăm şi să cântăm apoi în public. Au fost experienţe frumoase, pe care dorim tare mult să le repetăm.

 Ideea corului de cameră a dat naştere la o alta – şi anume să extindem formaţia cu orchestră simfonică. Am văzut că sunt instrumentişti profesionişti care sunt gata oricînd să se bucure împreună de darul lui Dumnezeu: muzica. I-am contactat, am configurat formaţia şi ne pregătim intens pentru concertele pe care dorim să le susţinem, în formaţie completă CONSONANTIS.

Repertoriul nostru cuprinde exclusiv lucrări româneşti, iar în primul nostru concert, Corul si Orchestra Consonantis va da glas unor piese muzicale de referinţă din istoria bisericii româneşti persecutate în perioada comunistă. Este vorba despre compozitorul Nicolae Moldoveanu, ale cărui cântece au fost orchestrate de aranjori români din ţară sau din străinătate, special pentru acest concert. Deşi au aceeaşi sursă, lucrările vor fi diferite tocmai prin stilul componistic al  celor implicaţi.

Chiar dacă suntem o mână de oameni (5) ,,la vedere”, am primit – şi încă primim – cu recunoştinţă ajutorul şi implicarea multor tineri profesionişti care stau în spatele culiselor şi sunt dispuşi să-şi ofere darul pentru ca acest proiect să continue. Vă invităm şi pe dumneavoastră să vă alăturaţi echipei noastre, iar o modalitate simplă – dar valoroasă – prin care puteţi face acest lucru, este să dăruiţi pentru susţinerea proiectului. Detalii aici.

Ca şi echipă avem viziune, avem planuri mari pentru viitor şi suntem entuziaşti şi nerăbdători să vedem ce se întâmplă atunci când muzicienii cântă de dragul Creatorului nostru. Vă invităm să ne scrieţi oricând doriţi pe adresa contact@consonantis.ro.

Vă aşteptăm cu drag la concertele noastre şi vă dorim ca bucuria de a cânta să se ia pe toţi cei care intră în contact cu noi!

 

Echipa Consonantis:

Răzvan Nemeş, dirijor

Silviu Bratu, dirijor cor

Gabi Gyarmati, artist instrumentist

Titi Demian, iniţiator proiect

Lidia Moldovan, muzicolog

Felicit cu multa caldură Corul şi Orchestra Consonantis pentru prima lor iniţiativă publică. Concertul a prezentat interes şi chiar satisfacţie pe mai multe planuri importante.
Evidentul spirit de bună colaborare între interpreţi şi dirijori, alături de seriozitatea cu care fiecare a abordat acţiunea, i-au capacitat pe interpreţi să ajungă la rezultate muzicale de foarte inaltă calitate. Corul a excelat prin vigoarea şi omogenitatea sonorităţii lor, dar şi prin sensibilitate şi o dorinţă vădită de a reda sensurile bogate ale textelor literare, nu numai cele muzicale. Orchestra, construită din tineri muzicieni de seamă ai României la posturile principale – oameni cu care orice orchestră profesionistă din Romania s-ar mandri – a surmontat frumos unele inegalităţi pe planul personalului printr-un acompaniament realizat cu multă muzicalitate şi precizie.
Pe planul lucrărilor interpretate, toate au fost scrise pentru acest eveniment. E de remarcat că există o comunitate de compozitori şi aranjori evanghelici, tineri şi nu aşa tineri, dintre care unii dau dovadă de maestrie, iar alţii de mult potenţial în dezvoltare. Subliniez prezenţa în unele lucrări a ceea ce aş numi un anumit estetic al pastişului, semn că unii din tinerii noştri sunt influenţaţi de mai multe genuri şi stiluri muzicale şi că mai au loc de creştere în ce priveşte înţelegerea profundă a valorilor muzicale intrinseci unui stil. Însă, găsesc că această comunitate promite mult şi îi felicit pentru că s-au aplecat asupra temelor autohtone, oferite de compozitorul de cântece creştine Nicolae Moldoveanu.
Sper din toata inima ca iniţiativa de sâmbătă, 5 noiembrie, să fie doar prima dintr-un lung şir, care să dea loc de creştere şi dezvoltare tinerilor, loc maturizării unui potenţial excepţional, loc multor satisfacţii muzicale şi spirituale. Abia aştept să-i văd aplecându-se şi asupra capodoperelor din marea muzică – lucrări din care avem cu toţii atata de invatat – şi în colaborare cu muzicieni consacraţi, mai înaintaţi pe drumul muzicii – oameni valoroşi de la care ar fi, de asemenea, multe de învăţat.

KENNETH TUCKER

Aş vrea să transmit persoanelor implicate în proiectul Consonantis, în mod special celor mai tineri, că m-am bucurat mult să descopăr oameni înzestraţi de Dumnezeu, capabili de a face lucruri mai profunde în muzica bisericească şi mă bucur de altfel şi de faptul că în bisericile neoprotestante se naşte dorinţa de ridicare a nivelului muzical. Trăim zile în care avem nevoie de oameni pregătiţi la cel mai înalt nivel muzical, dar care să aibă şi o relaţie cu Dumnezeu şi un „caracter davidic”. Sunt multe biserici care s-au descurajat în a mai investi în tineri, poate datorită „pierderii” lor în oraşele universitare. Nevoia de ucenicizare a rămas şi va rămâne pentru fiecare creştin, în orice domeniu de slujire se află, o responsabilitate permanentă. Marea trimitere ne aparţine şi nouă, muzicienilor, trebuie doar să ridicăm ochii, să privim holdele coapte şi să conştientizăm că fără noi, lucrătorii ar fi şi mai puţini. Nu că noi am face mult, dar să credem ca Rut, că încă se mai pot strânge spice şi în urma altor secerători cum au fost străbunii noştri, printre care şi fr. Niculiţă Moldoveanu, pe care am avut harul să îl cunosc personal.

Vă doresc tuturor multă inspiraţie în tot ce faceţi şi haideţi, împreună, să căutăm tot mai mult să lăsăm în urma noastră drumuri deschise pentru cei care acum nu întrezăresc nici măcar o potecă.

MARIAN FEDUR